Няма да искат имунитета на Гагаузов

Софийската градска прокуратура няма да иска депутатския имунитет на бившия регионален министър Асен Гагаузов заради разследването по изграждането на „Водното огледало“ край Кърджали до приключването на назначената петорна строително-техническа експертиза. Това обяви вчера наблюдаващият прокурор Пламен Георгиев.
Пред „Класа“ Гагаузов и бившият му заместник в МРРБ Димчо Михалевски, срещу когото също се води разследване по случая, бяха категорични, че обвиненията в завишаване на стойността на проекта се неоснователни. „Проектът започва далеч преди 2007 г. Няма завишаване на цената от 40 на 57 млн. лв., защото първоначалната оценка не е официална“, обясни Гагаузов. „Става въпрос за опит за политически репресии, за да се смени темата от трудностите с бюджета. Ще заведа дело, ако се налага“, обясни Михалевски.
„Доволен съм от резултата, който виждам. Обвиненията на правителството са абсурдни, а прокуратурата услужливо им припява“, обяви, след като посети „Водното огледало“, лидерът на БСП Сергей Станишев.
Бившият финансов министър Пламен Орешарски пък вчера обяви, че съжалява, че не е водил стенограми при разговорите си със Симеон Дянков, когато му е сдавал властта. Орешарски допълни, че не се страхува от прокурорски проверки на работата си като министър.

Станете почитател на Класа