Пуснаха Брендо под домашен арест

Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Евелин Банев – Бренд

Апелативните магистрати мотивираха решението си, като изтъкнаха, че разследването срещу Банев се е забавило в много дълъг период от време и няма опасност той да се укрие. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

На 21 февруари Софийският апелативен съд отмени решението на Градския съд, с което Брендо трябваше да бъде екстрадиран в Румъния. През януари магистратите постановиха, че Банев трябва да бъде изпратен в Букурещ, където срещу него се води дело за създаване на организирана престъпна група, която се занимавала с международен трафик на дрога. Съдът го предаде, при условие че той ще бъде връщан в България, когато се разглеждат делата му у нас.

За първи път съдът в Румъния поиска Брендо в началото на миналата година, но през юни градските магистрати отказаха да го изпратят там и прекратиха делото. Причината бе, че тамошните власти с месеци бавеха документи и не даваха категорични уверения, че ще върнат Банев в България.

През юли 2013 година Евелин Банев-Брендо беше осъден и на 20 години затвор от италиански съд. Миланският съд реши соченият за "кокаинов крал" на Европа да остане зад решетките по обвинение за организиране и участие в международен канал за трафик на дрога от Латинска Америка към Стария континент.

Миналата година 10-годишната дъщеря на Брендо Лара бе отвлечена и след 47 дни в плен изненадващо бе освободена пред полицейско управление в София.

Станете почитател на Класа