Делян Пеевски е извикан на разпит

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е извикан на разпит в столичното следствие. Най-вероятната причина за разпита е отправените от Пеевски заплахи по адрес на банкера Цветан Василев, научи БГНЕС от източници от прокуратурата.

Банкерът Цветан Василев е депозирал вчера до главния прокурор сигнал за заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. Към сигнала беше прикрепено и копие от негов сигнал до компетентните австрийски власти. Това съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Този сигнал е бил изпратен на Софийска градска прокуратура още вчера и в момента би трябвало да се извършва проверка. Сарафов обясни, че информацията, която има към момента, не е по-различна от тази, написана вчера в австрийския "Дер Щандарт".

Зам.-главният прокурор обясни, че в сигнала си до главния прокурор Василев посочва, че според него автор на тези заплахи е Делян Пеевски и добави, че в момента предстои да се извършват нужните действия по този сигнал, като например да се поиска справка от мобилните оператори.

Станете почитател на Класа