Оправдателната присъда на Бисеров влиза в апелативния съд

Оправдателната присъда на Бисеров влиза в апелативния съд
  • Автор:  classa.bg
  • Дата:  
    28.04.2016
  • Сподели:

 

В Софийския апелативен съд започва делото срещу бившия заместник-председател на 42-рото Народно събрание Христо Бисеров за данъчни престъпления. То е по протест на прокуратурата срещу оправдателната присъда, постановена от Софийския градски съд, припомня БНР.


Освен за укриване на данъци и валутни престъпления Бисеров беше на съд и за това, че не е подал имотната си декларация пред Сметната палата. По всички тях той беше признат за невинен след 2-годишно разследване и скоростен съдебен процес, поради липса на доказателства. Софийският градски съд произнесе оправдателната присъда на 1-ви декември, а още преди да прочете мотивите, прокуратурата обяви, че ще търси обрат при втората съдебна инстанция въпреки признанието, че делото не е излязло заради отказа на швейцарските власти да съдействат на българската прокуратура.

И ако този отказ не спря делото само до първата съдебна инстанция, то същият отказ свали от бившия заместник-председател на ДПС обвинението за пране на пари, заради което той излезе от политиката. Софийската градска прокуратура беше принудена да сложи точка на мегаобвинението заради изтеклия 2-годишен срок за разследване и заради отказа на швейцарските власти да съдействат на прокуратурата.

Станете почитател на Класа