Свидетел по делото "Иванчева" смени показанията си

Свидетел по делото "Иванчева" смени показанията си
  • Автор:  Webcafe
  • Дата:  
    25.10.2018
  • Сподели:

Румен Русев, и.д. кмет на район "Младост", промени показанията си по време на съдебното заседание по процеса срещу Десислава Иванчева.

Русев обяви, че не е присъствал на срещи, на които Иванчева да е поставяла условия пред строителни инвеститори за дарения в замяна на придвижване на преписките за разрешителни. Думите му дойдоха в противоречие с показанията му по време на досъдебното производство.

 

Десислава Иванчева и Биляна Петрова

 

По-рано той е казал пред прокурорите, че от строителя Александър Ваклин е поискано да направи дарение, "за да бъде решена преписката му". Русев се отрече и от твърдението, че се страхувал да не загуби работата си, ако придвижи документацията на Ваклин.

Двамата мъже са се срещали веднъж, като Русев е имал и разговор с посредник на строителя.

Той потвърди, че в район "Младост" е имало проблем със забавянето на преписките преди встъпването му в длъжност. Представителят на компанията "Гаранти Коза" Даниел Илиев също сподели, че техните документи са бавени по време на мандата на Иванчева, след чието отстраняване са били придвижени.

Фирмата е дарила 100 000 лв., но на Столична община, а не на район "Младост".

Втората инстанция на Специализирания съд трябва да реши дали да освободи под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Прокуратурата внесе протест срещу решението за пускането им.

Станете почитател на Класа