Прокуратурата пита Стив Ханке за твърденията му за корупция

Прокуратурата ще изискадопълнителна информация от проф. Стив Ханке за твърденията му за корупция„по високите етажи на властта“ в интервюто му за bTV миналата неделя. За да конкретизира думите си, от световноизвестния финансист ще бъдат снети обяснения, уточняват от държавното обвинение.

Разказът му е от периода, когато премиер беше Иван Костов, а президент - Петър Стоянов.

 

Резултат с изображение за „Иван Костов“

 

Пред Светослав Иванов Ханке описва своя среща със Стоянов, на която е присъствала жената на Ханке и преводач. Станало дума за проблемите с корупцията в България. Когато Стоянов му казал, че без доказателства нищо не може да направи, Ханке му показал куфарчето, което винаги носел при посещенията си у нас. Било пълно с документи, доказващи случай на корупция. Дал му ги. Стоянов се обадил на Костов, а той му се развикал по телефона.

 

Резултат с изображение за „Петър Стоянов.“

 

„Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието - „професор Ханке те е хванал в крачка“, бяха думите на финансиста, които прокуратурата цитира като основание да се самосезира.

Освен доказателства и документи от Стив Ханке държавното обвинение ще иска обяснения и от цитираните от него лица - Иван Костов и Петър Стоянов.

Малко по-рано днес стана ясно, че обяснения ще дава и настоящият премиер Бойко Борисов заради публикацията в „Ел Периодико“.

Станете почитател на Класа