Ново разкритие! Влакът дерайлирал заради неравности по пътя

Версията за човешка грешка очевидно не е единствена. Има нещо много съмнително между задействането на спирачката и дерайлирането на влака, както и скоростта, с която е дерайлирал. Проблем от ремонта на пътя или на дежурния ръководител движение. Последната грешка е на машинистите, както се опитва да се нагнети в обществото. В злополучната събота е предотвратена и друга ситуация на гара Айтос.

Влакът на предупредителния сигнал се е движел със 100 км/ч, това е допустимата скорост, гласи версията на оцелелия машинист от дерайлиралия влак по НТВ. Човекът имал 3 годишен опит и не бил начинаещ. Според тази версия най-общо ставало дума за проблеми на пътя.С тази скорост от 100 км (при разрешени 120) той наближавал гара Калояновец. Преди предупредителния сигнал има три табелки и те заострят вниманието на машиниста.

След това установяват сигнал, който изненадващо е светнал за отклонение, рязко разбират за това, изненадват се и набиват екстремно спирачката, затова влакът дерайлира. Всичко това е разказ на оцелелия машинист.

Странното било как скоростта е паднала само с 2 км при положение, че спирачката е набита рязко.

В БДЖ има страх и забрана за публични изявления, заяви г-н Бръснаров, разказвайки всичко от името на машиниста Тиляшки, който е разказал всичко това и на прокуратурата.

Станете почитател на Класа