Внимание – френски измамник с бизнес в България, Част 3

Внимание – френски измамник с бизнес в България, Част 3
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    12.01.2017
  • Сподели:

Лоран Оливие Дешаро е френски гражданин, който в момента живее в България. Той е рецидивист във финансовите измами и в укриването на данъци. Дешаро започва своите схеми за укриване на данъци в родната си Франция и след като бива забелязан от френските власти, той се премества в Естония, където той залага на същия сценарий. След като прехвърля в Естония незаконно придобите от Франция пари, той стартира различни компаниие с цел укриване на данъци и получаване на субсидии, като отново след началото на разследванията срещу дейността му на естонска територия, той сменя местоположението си – този път в България. Тенденцията е ясна - от по-малко корумпирани, в по-корумпирани страни. Може би следващата му локация ще бъде в Африка или Южна Америка, но само ако той бъде преследван и от нашата правна система, която към момента не е направила каквото и да е било, за да го спре.

Лоран Дешаро е притежавал или все още притежава компании в България, Естония, Англия, САЩ, Канада, Франция и Швейцария. Всичките тези дружества са били използвани и ако все още не са затворени, биват използвани за данъчни престъпления, пране на пари и за различни други финансови измами. Нашето разследване ни доведе и до хората, които Дешаро използва в престъпните си схеми. Винаги когато съответните органи започват да разследват фирмите му, той прехвърля собствеността и/или управлението им на други хора, с логичната цел да им прехвърли вината си. Другата причина за това е, че бизнесът е вече запознат с неговата персона и с незаконните му дейности и затова вече е трудно за него да открие както банки, с които да работи, така и жертви за своите измами. Хората, които се споменават в документацията на фирмите на французина, управляват и/или притежават компаниите само на книга, те са просто негови пионки, използвани като застрахователна полица и инструменти за измами.

Лицата, които открихме, че по едно или друго време, са били използвани от Лоран Дешаро са:

Симеон Бориславов Ганчев(българин)

Моника Христова Илиева(българка)

Цветемир Мартинов Сандулов(българин)

Цветанка Аспарухова(българка)

Емил Евлогиев Иванов(българин)

Гинка Христова Тодорова(българка)

Aleksandra Pylina(естонка)

Katrin Kracht(естонка)

Maia Kozina(естонка)

Eric Edward James Austin(естонец)

Liis Manniste(естонец)

Argos Kracht(естонец)

Carl Victor Gregor Fredung Neschko(швед)

Rene Morlin(французин)

Най-важната му марионетка досега е Симеон Ганчев. Същият стана собственик на естонската компания ComPlus Consulting OÜ (която бе преименувана на Bienvenue OÜ) точно в момента, когато естонските данъчни власти започнаха да я проверяват. ComPlus Consulting OÜ бе открита през 2007 г. и до 2011 г. натрупа 2,2 милиона евро дългове(неплатени данъци и получени, но неизразходвани правилно субсидии) към страната и повече от 0,5 милиона евро дългове(неизплатени кредити и задължения по фактури) към естонски фирми. След като данъчните власти на Естония започнаха да налагат все повече и повече санкции за ComPlus Consulting OÜ, след откриването на съмнителните счетоводни практики, прилагани във фирмата , с цел "спестяване на данъци" на фирми от цяла Европа, собствеността ѝ бе прехвърлена на Симеон Ганчев.

Всички от посочените лица, в началото са започвали работа за Дешаро, в правните или счетоводни отдели на фирмите му, като след това стават пълномощници, управители или собственици на същите тези фирми. Целта на занятието е при необходимост те да поемат неговата вина и да му помагат в намирането на жертви за неговите измамни схеми. Ако някой от тях се свърже с вас с каквото и да е било бизнес предложение, имайте предвид, че международния финансов престъпник Лоран Оливие Дешаро най-вероятно стои зад него.

Прочетена 2838 пъти

Станете почитател на Класа