Внимание – френски измамник с бизнес в България, Част 4

Въпреки че, живеещият в България, френски гражданин Лоран Оливие Дешаро е световно известен с естонската си измамна схема, чрез която от 2007 до 2011, посредством своята компания Complus Consulting OÜ (която малко преди нейната ликвидация бе преименувана на Bienvenue OÜ), открадна 2.2 милиона евро от държавата(неплатени данъци и получени, но не изразходвани по предназначение субсидии) и повече от 0,5 милиона евро от местни компании(неизплатени кредити и фактури за ползвани услуги), той продължава да живее необезпокояван в София и да развива своя "бизнес" – управлявайки няколко български фирми, използвани за укриване на данъци и за финансови измами.

 

1.JPG

 

Лоран Оливие Дешаро

 

Преди няколко години имаше голям скандал в Естония, включващ данъчни престъпления и корупция. Той бе следствия на начина, по който Дешаро успя да избегне естонското правосъдие - първоначално естонските данъчни власти стартираха съдебни дела срещу компанията му Complus Consulting OÜ, за неизплатени данъци в особено големи размери, но след това съдебните производства бяха спряни, тъй като "незнайно защо" високопоставените данъчни служители Terje Kriiseman и Kadri Perillus разрешиха компанията му да бъде ликвидирана и заличена, така че да няма от кого да бъдат събрани дължимите данъци, като по този начин и останалите 0,5 милиона евро, дължими на местните фирми, бяха безвъзвратно загубени. Арогантността на французина бе толкова голяма, че той не подаде данъчна декларация и не плати данъците на компанията си дори в годината, в която социалният министър на Естония публично разказа за Complus Consulting OÜ, в ролята ѝ на получател на държавни субсидии, за целите на насърчаването на заетостта.

 

Подобна е ситуацията и в България. Българските фирми, които Лоран Дешаро управлява(лично или с подставени лица) и притежава(чрез подставени лица или чужди фирми, притежавани от него) са:

 

"Комплюс Консултинг БГ" ЕООД

"Блексуон Пеймънт сървисис" ЕООД

"Ънсиин Инвест Мениджмънт" ЕООД

"ДАЗИБАО ПЪБЛИШИНГ" ЕООД

"Блексуон Кепитъл" ООД

 

Лесно е за всеки, който има интернет, да провери фирмите в търговския регистър и да открие общото между тях – нито една от тези активни компании някога е платила данъци, както и от години те не са подавали задължителните финансови отчети към търговския регистър. Какво тогава правят данъчните служители, не е ли тяхна работа да следят точно за такива фирми? Въпреки че Дешаро е известен данъчен измамник, познайте дали има някаква реакция от страна на българските власти срещу неговите фирми - НЕ! Въпреки че службите знаят, че французинът не е обикновен бизнесмен, а по-скоро финансов престъпник, който измами естонската държава и няколко естонски компании за милиони, както и че е издирван от френската полиция и Европол, заради неговите данъчни престъпления във Франция и Испания - те не правят нищо и не разследват дейността на фирмите му в България. Този вид "бизнесмени" трябва да бъдат проверявани дори още по-често. Но след толкова много известни факти, Дешаро все още живее спокоен живот в София и българските власти не правят нищо, за да приложат закона(т.е да вършат работата, за която им плащаме) и да защитат интересите на гражданите, тъй като събирането на данъци и глоби носи повече средства за всички нас.

Станете почитател на Класа