Статуята на Смъртта в центъра на столицата

Статуята на Смъртта в центъра на столицата
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    17.09.2019
  • Сподели:

Във връзка със статуята на Смъртта в центъра на столицата на България мнозина все още не могат да осъзнаят следното:


– черните дрехи са траурно облекло;


– в дясната си ръка статуята държи погребален венец;


– в лявата си ръка статуята държи монети, с които по традиция се затварят очите на мъртвите;


– върху ръката на статуята е кацнала кукумявка – птицата на смъртта в българската народна традиция;


– върху лицето си статуята носи златна погребална маска – според древната тракийска традиция.


Интересно, каква ли, както е модно да се казва, “енергия” излъчва този погребален символ в символичния център на България?

 

 

Любомир Чолаков

 

 

Бел.ред. ЕтоТук й Тук ще разберете на какво са символ Бухалът и Совичката…

Контраатака: Искат да махнат статуята на смъртта в София, уж била Св. София – кой светец ще събере толко чернилка по себе си? Статуята на Смъртта в центъра на столицата – за нещастие или късмет и за кого?

 

За по-наблюдателните: Тази статуя от кръста надолу физиологично не отговаря на жена, а с деколтето, кукумявката, черния венец, черните дрехи и сатанинско черни очи най-малко на праведен човек, камо ли на светица. След паметника “1300 години България” да бъде премахнат и статуята на Света София от центъра на столицата. За това настояват контра активисти в няколко групи във Фейсбук, според които монументът символизира смърт, а изработената от Георги Чапкънов фигура представлявала древен женски демон, покровител на проституцията. ” „Този паметник няма място в центъра на София – в него няма нито един християнски символ“, обяснява един от инициаторите на идеята за премахване на статуята.

 

 

 

 

 

 

 

„Жена, облечена в траурно черно, държаща погребален, преклонен в ниско положение венец в едната ръка, а в другата – монети, с които се закриват очите на мъртвите, с кукумявка (данайска сова) – птицата на смъртта в българската митология, а върху лицето й – златна погребална маска, с кухи очни ябълки като на шумерското божество Лилит – нощен женски демон, покровител на проституцията в Месопотамия и фалос, прозиращ през ефирна материя. Това е статуя на смъртта.“, гласи публикация в една от групите в социалната мрежа, завършваща с въпрос: „Да се махне ли това чудо от центъра на столицата ни?“ „“Тази статуя е проклятие знад София и българския народ пред Бога“, коментира друг. Засега обаче не е постъпило официално искане за премахване на статуята, посочват от общината, цитирани от „Телеграф“. Междувременно приключи демонтажът на фигурите от паметника „1300 години България“, които бяха откарани за реставрация в леярна в Требич.

Станете почитател на Класа