До 26 юни ще се събират концепции за развитие на Централна минерална баня

До 26 юни ще се събират концепции за развитие на Централна минерална баня
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    18.05.2020
  • Сподели:

Общинско предприятие „Софпроект“ обяви старта на отворена покана за концепция за развитие на северното и източното крило на Централната минерална баня. Подборът ще протече в два етапа, като до 26 юни е срокът за подаване на документи от кандидатите.

Те трябва да включват представяне на екипа, предложение за метод на работа и резюмета на концепция, бизнес план и бизнес модел. Кандидатурите ще бъдат разгледани от експертна комисия в 15-членен състав, която ще избeрe три екипа за участие във втората фаза на конкурса.

Във втория етап трите избрани екипa ще бъдат поканени да разработят задълбочено и в детайл своите концепции, бизнес план и модел и да представят предложенията си публично. Всеки от тези екипи ще получи възнаграждение в размер на 10 000 лева. На финала Столична община ще придобие разработените концепции и ще има право да избере една от тях за реализация, да комбинира елементи от отделните разработки, да покани един или няколко експерти от екипите за последващи действия по реализацията или да се договори с авторите за друго.

„Бъдещето на неизползваната част от Централната минерална баня в София се дискутира от десетилетия. Надявам се с тази отворена покана да намерим добре аргументирано решение, което да е в интерес на гражданите на Столична община. Затова ще работим за максимална публичност и прозрачност при подбора на участниците, разработването на концепциите, оценките и аргументацията на журито. Резултатите от работата на екипите във втората фаза ще бъдат представени публично, за да съберем и колкото може повече обратна връзка за тях”, обясни Любо Георгиев, директор на „Софпроект“ и ръководител на екипа на „Визия за София“.

Заданието за конкурса беше представено за първи път през март и финализирано след получаването на обратна връзка от над 200 граждани и експерти.

 

 

Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Станете почитател на Класа