JP3 с концерт на международния фестивал ДЖАЗИКОЛОРС в Париж през ноември

JP3 с концерт на международния фестивал ДЖАЗИКОЛОРС в Париж през ноември
  • Публикувана от: 
  • Дата:  
    22.10.2019
  • Сподели:

Музикантите ще свирят на 29 ноември във френската столица по покана на Българския културен институт в Париж

 

 

 

/22.10.2019/ Музикантите от група JP3 - Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов, ще участват със самостоятелен концерт на един от най-интересните фестивали за джаз музика в Париж – JAZZYCOLORS /Джазиколорс/. По покана на Българския културен институт в Париж, съорганизатор на събитието, на 29 ноември т.г. те ще свирят на 17-тото издание на международното събитие в самото сърце на френската столица, в концертната зала на авеню Рап 1.

 

Всяка есен през ноември, от 2003 година насам, фестивалът JAZZYCOLORS представя съвременната джаз музика от различни страни. Той се организира от FICEP /Форума на чуждестранните културни институти в Париж/, чийто член е и българският културен център. Традиционно, от 1-ви до 30-ти ноември, събитието превръща различни локации в Париж в отворени джаз сцени, инициира музикални срещи с най-добрите джаз-артисти на държави от четирите континента. JP3 са българското участие в проявата, в която през 2019 ще бъдат организирани общо 18 концерта на джазмени от Германия, Австрия, Канада, Португалия, Дания, Ирландия, Италия и др.

 

На парижка сцена музикантите от групата ще изпълнят както вече познати композиции на триото, така и няколко от подготвяния нов, четвърти албум на триото с работно заглавие “Changetheway”, който се очаква да излезе през 2020 г.

 

През 2007 Живко Петров създава JP3 заедно с Димитър Семов /барабани/ и Веселин Веселинов „Еко” /контрабас/, което скоро се превръща и в едно от най -разпознаваемите джаз триа в България. Издават три албума: Understandable - 2007, It’s a dream - 2012, Between the worlds - 2015. През годините триото има постоянни клубни и фестивални участия по света и у нас.

 

Участието на JP3 във Фестивала JAZZYCOLORSе инициатива и част от календара на Българския културен институт в Париж в партньорство с FICEP /Форума на чуждестранните културни институти в Париж/ и с подкрепата на Парижкото кметство и Министерството на културата на Република Франция.

Станете почитател на Класа