За отложения концерт на Ара Маликян и последствията от вируса

Заради обявената пандемия и извънредно положение, концертите на виртуозния цигулар Ара Маликян на 12, 13 и 15 март в София, Пловдив и Варна бяха отменени за юни. Но се оказва, че мерките в различни държави правят невъзможно турнето на Маликян Royal Garage Tour и през юни, затова той го отмени. Поради това и българската продуцентска компания BG Sound Stage, по договор с музиканта, отложи отново концертите му у нас, за същите дати, но през март 2021 г.

Концертните зали засега остават затворени, не само в България, а мерките за безопасност, се променят често и неизменно изключват събития със събиране на много хора на едно място.

Целият музикантски бранш е поставен пред изпитания. Музиканти, артисти, всички работещи в сферата на културата са от най-засегнатите в кризата, без възможност да работят за неопределен период от време.

По договор с импресариите на Маликян, българската страна е платила в аванс неговия хонорар, както и наема на залите. Предплатила е и самолетни билети и резервации за хотели, с условие да променя датите.

Сега компанията е принудена да връща пари на закупилите билети и е изправена пред фалит. Надява се на разбиране от почитателите на музиканта, да задържат билетите си за догодина, по същото време, същите места, в същите зали.

Продуцентска компания BG Sound Stage призовава за разбиране в тази ситуация, и се надява, че това ще й помогне. Закупените билети ще важат за новите дати без презаверка. Компанията предлага на онези, които не могат да използват билетите си през март 2021 да изберат да им ги презаверят изгодно за други концерти, организирани от нея. Календарът с тях ще бъде представен по-късно през юни. Презаверките ще могат да се правят по установен от „Ивентим“, след 16 юни 2020 г.

Ара Маликян е подновил турнето си за догодина по същото време, неговите верни фенове ще го дочакат.

Станете почитател на Класа