Парламентът очаквано отхвърли вота на недоверие към кабинета „Борисов“

Депутатите отхвърлиха петия вот на недоверие към кабинета на премиера Бойко Борисов.
Гласуваха общо 210 народни представители, от които „за” 72, „против” 136 и „въздържали се” 2. Минимумът необходими гласове, за да мине вотът на недоверие, са 121 гласа „за”. Вотът беше внесен от БСП, ДПС и независими депутати заради доклада на Европейската комисия и провала на правителството в областта на правосъдието и вътрешните работи. Дебатите се проведоха във вторник на извънредно заседание.
На заседанието на парламента и на гласуването присъстваnd вицеремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Диана Ковачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на отбраната Аню Ангелов.
Лидерът на РЗС предложи 15-минутна почивка, в рамките на която председателят на парламента Цецка Цачева да покани отсъстващите депутати.
Депутатите от парламентарните групи на „Атака” и Синята коалиция отказаха да влязат в залата и да гласуват. Синята коалиция бе обявила това предварително, а от „Атака“ взеха това решение в последния момент, въпреки че бяха обявили, че ще гласуват против кабинета.

Станете почитател на Класа