Български фирми придружават премиера в Албания

Българска бизнес делегация, придружаваща министър-председателя на Бойко Борисов по време на официалното му посещение в Република Албания, отпътува днес към столицата Тирана. Ръководител на организираната от Българска търговско-промишлена палата бизнес делегация е г-н Васил Тодоров, главен секретар на БТПП.
В първия ден на посещението е предвидено провеждането на двустранни срещи между български и албански бизнесмени, организирани съвместно с Българо-албанската търговска палата. На място се очаква да се присъединят още 22-ма представители на бизнеса.

Перспективни за двустранното сътрудничество се смятат следните области: строителството на пречиствателни станции, колектори и депа за твърди отпадъци; борба с ерозията и свлачищата; корекции на речни корита; пътно строителство; монтиране на допълнителни инфраструктурни обекти; хранително-вкусовата промишленост; износ на зърнени и маслодайни култури и месопреработване;
електроника /касови апарати, фискални системи, датчици/ и информационни услуги; продажба на сегменти, готови системи и електронни модули за специфични сектори /туризъм, бензиностанции и газ станции/; специализирани софтуерни услуги; износ на петролни продукти и смазочни масла и други.

БТПП съвместно със Съюза на албанските търговско-промишлени палати организира форум на 22.10 с начален час 18.00 ч. В събитието ще участват г-н Бойко Борисов - министър-председател на Р България и министър-председателят на Р Албания - г-н Сали Бериша.Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа