VIENNA MOZART ORCHESTRA

АРТ БГ

с гордост  представя

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ “VIENNAMOZARTORCHESTRA

 

Тази година за първи път в България ще гостуват световноизвестните “ViennaMozartOrchestra”. Изкуството на виенската класическа музика ще допринесе за коледната атмосфера в четири български града.

В състав от 30 музиканти оркестърът ще бъде в София на 14 декември, от 20ч., в зала 1 на НДК, във Велико Търново на 10 декември, от 19ч., в ДКС Васил Левски, във Варна на 11 декември, от 19ч., във ФК, в Бургас на 12 декември, от 19ч., в Държавна Опера и на 13 декември, от 19ч., в Концертна зала, Пловдив.

Билети за концертите ще могат да бъдат закупувани от обектите от вериги магазини Германос, Пикадили, Офис 1 и бензиностанции ОМВ, както и онлайн от Eventim.bg. Цените на билетите са от 30 до 100лв.

Всички музиканти от Виена Моцарт Оркестра са силно посветени на една обща цел – запазване на музикалната традиция и културното наследство на Виена и в частност на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт - най-завършения представител на Виенския класически период.



Репертоарът на оркестъра включва всички симфонии на Моцарт,  голямо разнообразие от инструменталните концерти на композитора (за цигулка, пиано и духови) , както и арии и дуети от най-известните му опери.
Запазена марка на оркестъра са автентичните исторически костюми, с които музикантите излизат на сцена. Изборът на програма, декори, костюми и перуки, професионализмът на музикантите и не на последно място непогрешимото виенско усещане за пищност и финес допринасят за създаването на една уникална атмосфера, която неусетно пренася публиката в края на 18 век.

 


Днес концертите на Виена Моцарт Оркестъра са връхна точка във виенския музикален календар и  неразривна част от културния и артистичен живот на австрийската столица. Ежегодно концертите на оркестъра се провеждат в най-големите и престижни виенски концертни зали - Златната зала на Музикферайн, Виенската държавна опера, Винер Концертхаус и в Голямата зала на Хофбург (имперският дворец).

 

 

За контакт и повече информация:
Елена Лозанова

Маркетинг  PRи реклама

Тел.  0878 423 099 
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.artbulgaria.org


Станете почитател на Класа