Слагайте шала и шапката - времето ще е студено

Предимно облачно време, на места все още със слаби превалявания, ни очаква днес (15 ноември), съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Облачността ще започне да намалява късно след пладне от север, а в източните райони ще продължи да духа умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще отслабне.

Максималните температури за страната ще са между 6 и 11 градуса, а в София - около 7 градуса. Атмосферното налягане пък ще продължава да е по-високо от средното за месеца.

Облачно и почти без валежи ще остане времето над планините. Въпреки това видимостта ще бъде намалена. Според синоптиците преди обяд вятърът ще е умерен от изток, а по-късно през деня ще се ориентира от югоизток-юг и ще отслабне. Дневна температура на височина 1200 метра около 1 градуса, на 2000 метра – около минус 4 градуса.

И по Черноморието времето ще е предимно облачно. Слаби превалявания са възможни на места по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток, а температурите ще са около 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, а самата температура на морската вода - коло 15 градуса.


Станете почитател на Класа