Студентка продала яйцеклетките си

Студентка от китайския град Ухан, провинция Хубей, е разказала, че й се е наложило да продаде своите яйцеклетки на черния пазар заради дългове, съобщава South China Morning Post. За да изплати дълговете си, на жената й били нужни 60 хиляди юана (около 9 хил. долара). Тя се обърнала към нелегална агенция, която купува яйцеклетки за пресаждане на безплодни жени.

 

https://dosug.md/UserFiles/dosugmd_news/max/2019/03/vrachitrigodaprinima.jpg

 

Обявите със сходни оферти често се поставят в студентските общежития в Ухан. Като правило, те обещават от 10 до 50 хиляди юана за една операция, по време на която се отстраняват няколко яйцеклетки. Студентката преминава през тази процедура два пъти и продава 29 яйцеклетки. Всеки път тя била изпращана в болницата за преглед. "Те проверяват нивото на образование и здраве", казва тя. - Някои агенции също вземат предвид височината и външния вид." След това на донорите се дава лекарство за стимулиране на яйчниците, което трябва да се приема около две седмици.

 

0a

 

Яйцеклетките са извличани в Шанхай и Ухан. И в двата случая операцията се е провеждала без обезболяващи средства. „Първия път, в Шанхай, трябваше да пия противовъзпалителни лекарства три дни след операцията", казва жената. - Втория път, в Ухан, четири дни ми се вливаха противовъзпалителни средства.

Станете почитател на Класа