Ливанските момичета...

Ливанските момичета...
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    07.12.2019
  • Сподели:

Ако смятате, че Ливан е страна на строг морал и светски приличия, където момичетата обикалят улиците с очи надолу и покриват косата си с шал, а често дори се обвиват в бурки, както в много други съседни страни от Близкия Изток, грешите!

 

 

 

Не, разбира се, в тази страна с преобладаващо мюсюлманско население има жени, които спазват достатъчно стриктно каноните и изисквания за външния вид. Но те не са половината или дори една трета от женското население (поне според впетачленията ми), пише български турист, посетил страната.

 

 

Повечето момичета се обличат и приличат точно на момичета от София, Ню Йорк или Сеул: без да се крият зад черни дрехи и често се носят максимално ефектно и дори закачливо.

 

 

 

 

Да, по отношение на ливанските момичета, можем да кажем, че много от тях наистина се опитват да изглеждат и да се обличат просто ефектно.

 

 

 

 

Интересно е, че колкото по-разкрепостено и ефектно ливанските момичета се обличат, толкова по-малко женствени и привлекателни изглеждат. Да, винаги има скъпи обувки, аксесоари и парфюм, усещащ се от 10 метра, но... няма елегантен чар...

 

 

 

 

А момичетата, които не се опитват да изпъкнат сред всички и не се насилват да завъртят врата на шофьорите на пътя, привличат вниманието истински!
И колкото по-дълго обикаляте Бейрут, толкова повече се убеждавате, че много ливански жени са много красиви!

 

 

 

Да, има и момичета със забрадки по улиците, но видях само няколко в черни одежди и дори, подозирам, това бяха новодошли от съседни строги страни.
Има нещо специфично във външния вид на ливанските момичета, което им е присъщо...

Станете почитател на Класа