Разказаха му играта!

Българският боец Благой Иванов загуби за втори пореден път със спорно съдийско решение. На галавечерта UFC Fight Night 176 в Лас Вегас Багата се представи добре срещу бразилеца в тежка категория Аугусто Сакай, но реферите присъдиха победата на съперника му - 30-27, 28-29, 28-29. 

Битката беше равностойна. 33-годишният Иванов започна по-уверено, пресираше Сакай и успя да пласира повече и по-точни удари, а през втория рунд дори записа събаряне на съперника.

Багата налагаше бразилеца на земята, но секунди преди края на частта му позволи да се изправи. Българинът имаше възможност да запише и второ събаряне в третата част, но Сакай се хвана за мрежата, за да запази баланс. Това обаче остана незабелязано от рефера Джейсън Хързог и не последва отнемането на точка, което никак не се хареса на Багата. Българският здравеняк веднага реализира дясно кроше в главата на Сакай. Бразилецът продължи с киковете, а Иванов продължи да атакува с леви. Един от тях попадна тежко в главата на бразилеца. Иванов атакува и в заключителните секунди на мача, но и това не беше достатъчно, за да спечели. 

За Сакай това е четвърта поредна победа в октагона, с което той изравни Франсис Нгану за най-дългата победна серия в тежка категория на UFC. 

Багата има още един двубой в UFC от настоящия си контракт с Дейна Уайт - президентът на най-популярната ММА верига в света. Припомняме, че Иванов дебютира със загуба и тежка контузия от бившия шампион Жуниор дос Сантос, след което записа два успеха - над Бен Ротуел и Тай Туиваса. Второто му поражение беше след съдийска сеч срещу Дерик Люис - отново разединено решение, което дори Черния звяр посрещна с изненада.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа