Правим все по-малко секс, защото…

Живот без секс живот ли е? оказа се, че да. За съжаление липсата на сексуален живот и драстично намалено либидо са все по-често срещани явления в наши дни. Това заяви сексологът, президент на професионалната асоциация на сексолозите, Евгений Кулгавчук.

 

Той коментира международно изследване, според което една трета от хората по цял свят на възраст от 18 до 24 години изобщо не правят секс.

„Донякъде това са последиците от сексуалната революция. Има девалвация на сексуалните отношения“, каза сексологът.

 

https://jenata.blitz.bg/media/thumbs/201901/950/1548535657_375968.jpg?_=1559387266

 

„Спадът на сексуалната активност сред съвременните младежи се дължи на широкото използване на порнография и ентусиазъм в социалните медии. Част от младите хора живеят в самозадоволяване, друга част залагат само на порнография, а това води до изчерпване на допаминовите рецептори и така те губят интерес като цяло към интимните отношения с противоположния пол“, каза Кулгавчук.

Той допълни, че качеството на комуникацията на живо сред младите хора намалява драстично поради постоянното присъствие в социалните мрежи.

 

„Намаляването на емоционалното, умственото и интелектуалното привличане обезсилва интимните отношения“, обясни сексологът Кулгавчук.

Взаимоотношенията в семейството според него също влияят върху интереса на младите хора към секса. Така че, ако човек е израснал в разведено семейство или такова, в които проблемите и караниците между родителите са били ежедневие и не е получил добър пример за връзка от родителите си, тогава той рискува да се „подхлъзне във формално-ежедневния стил на общуване“ с противоположния пол.

Установиха на каква възраст жените искат най-много секс 18+

„До известна степен можем да кажем, че човечеството се изроди. Тъй като всяка година става все по-трудно на младите жени да забременеят, младите хора все по-често имат проблеми с безплодието. 

 

Това е комбинация от причини – хранене, свиващ се ритъм на сексуална активност, дисхармония, семейства с по един родител, разводи и т.н.“, заключи сексологът.

Станете почитател на Класа