Как да се обличаме според формата на тялото си

Знаете какво казват хората – по дрехите посрещат, но по ума изпращат. Е, как обаче да направим добро първо впечатление с облеклото, на което сме заложили и едновременно с това да се чувстваме добре в собствената си кожа?

 

Не се безпокойте! Отговорът на този въпрос е лесен, а именно – всичко това може да стане факт, ако заложим на облеклото, което подхожда на фигурата на тялото ни.

 

Именно заради това тази статия е толкова жизнено важна за всички жени. Сега ще разкрием как да се обличате според формата на тялото си. Видовете фигури (най-общо казано) са - Обърнат триъгълник, Правоъгълник, Круша и Пясъчен часовник.

Припомняме, че преди време споделихме как да изберем правилната рокля според формата на тялото ни, а и какви дрехи не трябва да носят жените, които са с ниско самочувствие.

Важно е обаче да знаете, че именно с помощта на добре подбрани дрехи можете да скриете недостатъците на тялото си, подчертавайки предимствата му. 

Първо определете към кой тип фигура приспадате!

 

 

Ето как да се обличате правилно според вида на фигурата си:

 

Обърнат триъгълник

 


Жените от този тип фигура имат широки рамене и тесен ханш. Ясна линия на талията не се наблюдава. С такава фигура е добре да заложите на идеално прилепнали модели на класически рокли с широк колан. 

 

Подходът към избора на гардероб ще ви позволи да подчертаете липсващата талия и да увеличите обема на бедрата си. Поли-балони, пухкави поли, рокли с широка долна част – винаги ще изглеждате добре в тях! С тях стройни крака и разсейването от широките рамене са гарантирани. Но от ръкави-балони, дълги прави рокли и прави панталони е по-добре да откажете.

 

Правоъгълник

 

 

Ако горната и долната част на тялото ви са абсолютно еднакви по размер, то значи сте точно този тип фигура. При избора на дрехи е необходимо да се разчита на подчертаването на талията. 

Идеално е да се обличате в рокли, ризи или блузи с деколте, подпухнали ръкави и прави рокли с широк колан. Тесните рокли не са подходящи за вас, защото в противен случай фигурата ви ще стане твърде затлъстяла.

 

Круша

 


Малките, заоблени рамене и широкият ханш са характерни за жени с „крушовидна форма“. За баланс е важно да разширите бюста и раменете си. 

 

Препоръчително е да се обличате в ризи или блузи с широка яка. Рокли със заострено деколте и широко деколте също вършат работа. Добра идея е да носите тесни панталони без излишни елементи по тях. 

Изхвърлете тесните дрехи и обемистите одежди иначе ще изглеждате кошмарно!

Пясъчен часовник

 


Това се счита за най-женственият силует, към който се стремят всички жени, а мъжете точат лиги. Горната част, талията и долната част се съчетават, за да приличат на часовник. Заоблени рамене, изразена талия, добре изглеждащ ханш и стройни крака – така изглеждат жените, които са с тази фигура.

 

Прилепнала по тялото рокля и мини пола с тънък колан ще ви помогнат да подчертаете стройните крака и красивата си талия. Строги модели на дамски блузи с класическа яка също са подходящи за вас, тъй като ще подчертаят раменете. Такива жени не трябва да носят торбести неща. По-добре да изберете прилепнали дънки и панталони пред широките такива.

В заключение!
Не се страхувайте да експериментирате с облеклото си! Въпросът за създаването на компетентен гардероб, който акцентира върху формите, е сериозен и изисква обмислени решения.

 

Но в същото време не можете постоянно да носите едни и същи дрехи, важно е да се научите да спазвате златната средна и да създавате свой уникален образ и стил, влюбвайки се във всяка част от тялото си.

Станете почитател на Класа