Оралният секс не е безопасен!

Повечето хора възприемат оралния секс като по-безопасна версия на класическия интимен процес, обаче това не е точно така. Основният проблем са болестите, предавани по полов път, тъй като все още се осъществява контакт с лигавицата на партньора.

 

С какво човек може да се срещне по време на орални ласки и какво да прави, за да не се реди на опашка с венеролог?

 

HPV

Един от най-неприятните проблеми, с които се сблъскват любителите на оралния секс, е човешкият папиломен вирус. В момента са известни приблизително 100 разновидности на вируса, които могат да доведат до рак на шийката на матката.

Често симптомите на вируса са леки образувания по гениталиите, които могат да бъдат отстранени само хирургически.

Рискът от инфекция възниква при висок брой сексуални партньори.

Херпес

Оралният херпес е познат на мнозина - по време на обикновена настинка, язви се появяват около устата, но гениталният херпес може да се получи само чрез контакт с гениталиите на сексуален партньор.

При всяко подозрение за заболяване партньорът трябва да се откаже от всякакъв вид секс, защото рискът от инфекция е почти сто процента.

 

Хепатит В, С, гонорея

Тези заболявания имат общ патоген - бактерия, която влиза в тялото заедно с телесните течности.

Оралният секс също може да причини инфекция, така че бъдете изключително внимателни към човека, с когото сте решили да бъдете интимни. Ако забележите рана на повърхността на кожата си, по-добре е да откажете всякакъв контакт - това е случаят, когато трябва да го играете безопасно.

 

ХИВ

Най-малко вероятно е да хванете ХИВ чрез орален секс и въпреки това вероятността не се отхвърля изцяло. Ако редувате класически и орален секс, докато знаете за наличието на рани или кървящи венци, на инфекцията не й коства нищо, за да влезете в тялото ви.

 

Какво да правя?

Не, не трябва да отказвате да угаждате на себе си и на партньора си с орални ласки, но нека не забравяме, че трябва да се пазим:

- Колкото по-малък контакт с телесните течности на партньора си имате, толкова по-малка е вероятността да получите неприятна инфекция.

- Правете секс само като се уверите, че вие ​​и вашият партньор нямате рани в устата или гениталиите.

 

- Използвайте презерватив дори по време на орален секс, така ще намалите вероятността да се разболеете. 

Станете почитател на Класа