АвтоВАЗ започна да произвежда най-страхотната Лада Нива

АвтоВАЗ започна да произвежда най-страхотната Лада Нива
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    29.09.2020
  • Сподели:

Въпреки факта, че АвтоВАЗ вече стартира производството на „новата“ Лада Нива (20-годишния джип Chevrolet Niva с лога на Lada), никой не планира да пенсионира оригиналния 40-годишен модел. Напротив, автомобилът е получил най-впечатляващата модификация, съобщават световните издания.

Всъдеходът е наречен Lada 4×4 Black. Както се подразбира, цветът му не е нито червен, нито дори бял. Но производителят не се ограничава само до черен корпус. Всички външни части и дори джантите също са изпълнени в конкретния цвят от названието, а освен това има тониране на стъклата и специални табелки.

 

 

Според непотвърдена информация, избраната от стилистите тематика продължава в салона. Седалките, таванът и всички елементи от интериора на Lada Niva са изпълнени също в черно. На облегалките за глава има надписи с названието на специалната версия.

В технически план не са предприети промени. Под капака е разположен стандартен 1,7-литров бензинов двигател с мощност 83 к.с., който работи с 5-степенна механична скоростна кутия.

 

Особеният всъдеход, базиран на стандартната Lada 4×4 Urban, вече е влязъл в производство, но цената все още не е обявена.

Станете почитател на Класа