Милиардери отпускат на частни самолети

Коронавирусът направи промени в начина на живот на гражданите. Мнозина са загубили възможността да пътуват в чужбина на почивка или на дълго планирано пътуване. От съображения за сигурност границите на много държави бяха затворени. Но не и за милиардерите, напускащи страната си с частни самолети, в които самият полет се превръща в приятна ваканция.


Бизнес джетът удължава живота

 

Младите представители на богатите семейства обичат да шокират обществеността. Хваленето със състоянието на татко стана модерно напоследък. „Частният самолет е от съществено значение за съвременния живот. Това вече не е лукс “, пише един„ син “ в социалните мрежи. Никой не спори с него. Постът му е „харесван“ повече от 30 хиляди пъти.

Според изследванията заможните хора живеят с 10-12 години по-дълго. Те следят здравето си, спазват режима, почиват много и изпитват положителни емоции.

 

 

Покупката на самолет струва на собственика милиони долари. За полети на почивка самолетите се наемат, което също струва кръгла сума.

 

 

Понякога полетът е много по-скъп от самата ваканция

 

На частните самолети е забранено да разкриват подробности за елитните полети. За да си намерят работа като стюардеса, момичетата се подлагат на строг подбор и обучение. Основното изискване за поведението на персонала се счита за устойчивост на стрес, устойчивост към стрес и безгранично уважение към пътниците. А те често започват да показват своя „непостижим статус“ още от входа на кабината на самолета.

 

Храна

 

 

Разнообразното меню се договаря предварително.  Пътниците обичат да се отдават на екзотични ястия. 
Обикновено те започват да ядат веднага след излитане. Студените мезета и салати са на първо място. След това горещ, разнообразен десерт, прясно изцеден сок, шампанско или вино. Всички съдове  са от скъп порцелан и прибори за хранене от най-добрите производители.

 

Обстановка на супер-джетовете

 

 

Понякога на борда на частен самолет е инсталирана специална осветителна система. Приспособява се към биологичния часовник на човек, имитира залез и зазоряване.

Салонът предлага спални помещения с кашмирени килими и копринено спално бельо. Тоалетната може да се сравни еквивалент на 5-звезден хотел. Фотьойлите са  от лека кожа. На борда има сателитен телефон. Няма забрана за пушене и животни.

 

Боинг за шейха

 

 

 

Богатите шейхове и султани плащат повече за интериора и обзавеждането, отколкото за самолетите. Кабината на такива самолети е направена от дърво и злато, инкрустирани със скъпоценни камъни. На пода има копринени килими. Това са истински „летящи дворци“.

 

Станете почитател на Класа