Залети със спирт

Завърнала се от Турция руска туристка разкри какви са били правилата за безопасност в курортите по време на пандемията на коронавируса. 

 

Полина Светцова разказа, че определено е била впечатлена.

Както отбелязва туристката, след като пристигнала, тя веднага усетила разликата между спазването на антикоронавирусните мерки в Русия и в Турция. „Всички в самолета бяха с маски и когато преминахме границата, ни премериха температурата. 

Митничарите всички носеха маски, бяха увеличили отстоянието между хората. 

Очевидно те се страхуват повече от ново огнище и затваряне на граници, отколкото ние. 

При пристигането ни багажът беше обработен, вещите ни буквално бяха заливани със спирт на летището “, казва рускинята.

В хотела в Анталия, допълва тя, било възможно туристите да бъдат без маски, но на входа на ресторанта на всички са измервали температурата. Дезинфектанти били поставени навсякъде.

 

 

 

„В Турция имах усещането, че буквално всичко мирише на спирт, всичко се третираше с него. 

До басейна и морето имаше шезлонги, които също бяха почти обливани с антисептици“, каза Светцова.

Като цяло, обобщава тя, останалото "практически не се различавало от предишните посещения": плажовете били пренаселени, а улиците - пълни с туристи, макар и в защитни маски.

„Хранехме се както обикновено, единственото нещо е, че сега не си взимахме храната сами, служители на хотела я слагаха в чиниите“, каза туристката, отбелязвайки, че от менюто бил изключен само портокалов сок, тъй като цитрусовите плодове в Турция са били в недостиг поради затваряне на границите.

Независимо от пандемията, от началото на годината до края на сезона в Анталия са пристигнали 2 300 946 чуждестранни туристи.

Увеличението в броя на туристите оказа положително въздействие върху туристическия сектор.

По данни на министерството на културата и туризма, Русия е на първо място със 703 463 туристи, Украйна е на второ място с 354 518 туристи, следвана от Германия с 239 673 туристи посетили Анталия.

 

Станете почитател на Класа