Мистерията се заплита

Мистерията се заплита
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    30.10.2020
  • Сподели:

66-годишният Иван Радев от Несебър, който загина при мистериозни обстоятелства, а тялото му бе открито в дома му на ул. „Крайбрежна" след мощен взрив, е гниел поне два дни в дома си, пише "Флагман". Къщата на Радев се намира на една от най-скъпите улици в Стария град и е с невероятна панорама към целия Несебърски залив. Той живеел сам, има син и дъщеря, както и бивша съпруга. Децата му се изнесли още преди години и той останал самотно да обитава двуетажната къща на ул. „Крайбрежна". Първият оглед на местопроизшествието показва, че той е загинал минимум 48 часа преди взрива. Установено е, че експлозията е причинена от газова печка, с която той се отоплявал. Не е изключено температурата в стаята на втория етаж толкова да се е повишила в последните 48 часа, че това да е довело до мощната експлозия, която разтресе Стария град снощи.

 

 

Голямата загадка е от какво точно е починал Иван. Той, както става ясно, е имотен. Къщата, въпреки неугледния й вид, се оценява на поне 500 000 лeвa. Според негови съседи Иван е водел аскетски начин на живот. За последно работил като нощна охрана на ресторант в Стария град.

 

 

Със сигурност не е имал никакви спестени средства, от няколко години се оплаквал от редица здравословни проблеми. На съседка през лятото разказвал, че вече изпитва трудности дори да се движи, а краката му били гангренясали. Имал и високо кръвно. Дали става въпрос за естествена смърт или друга е причината за кончината му – ще прецени патоанатома след аутопсията. Тялото вече е откарано в моргата. Къщата в момента е отцепена, на място са трима криминалисти от РУ-Несебър, които оглеждат всеки детайл.

Станете почитател на Класа