Новият Супермен е... бисексуален

Новият Супермен е... бисексуален
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.10.2021
  • Сподели:

Супермен се влюбва в репортерка, а сега същото прави и синът му, макар че този път любовният интерес на супергероя е към мъж на име Джей.

 

DC Comics обяви в понеделник, че новият Супермен, който е син на Кларк Кент и Лоис Лейн, ще има романтична връзка с приятел от мъжки пол.

 

Джон Кент и начинаещият журналист Джей Накамура завързват приятелство в историята, публикувана през август. Те ще споделят целувка в история, която ще бъде публикувана следващия месец.

 

"След сцената, в която Супермен психически и физически изгаря от опитите да спаси всички, които може, Джей е там, за да се погрижи за Човека от стомана", се казва в изявление на DC comics.

 

Сюжетната линия ще се появи в петия брой на "Синът на Кал-Ел", който трябва да се появи по рафтовете на 9 ноември.

 

DC Comics описва новия Супермен като "бисексуален" в съобщението си за пресата, което е озаглавено "Джон Кент намира своята идентичност".

 

 

 

"Днес повече хора могат да видят себе си в най-могъщия супергерой в комиксите", заяви Том Тейлър, който пише поредицата.

 

В поредицата "Синът на Кал-Ел" Джон Кент се бори с редица проблеми, свързани със социалната справедливост, включително справяне с пожари в планината и протести срещу депортирането на бежанци.

 

Излизането на най-известния американски супергерой идва в момент, когато все повече комикси приемат разнообразието.

 

"Аквамен" представи чернокож, гей супергерой по-рано това лято, а последният Робин в комиксите за Батман се разкри като бисексуален през август.

Станете почитател на Класа