Световните лидери съчустват на народа на Франция

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнованията си за "серията от брутални терористични нападения в Париж". Руският лидер е изпратил тези думи на солидарност към френския си колега Франсоа Оланд и към народа на Франция. "В Русия категорично осъждаме тези нехуманни убийства и сме готови да предоставим всякаква помощ във Франция, за да разследва тези терористични нападения", каза той.

Американският президент БаракОбама заяви:
„За пореден път станахме свидетели на жесток опит за тероризиране на невинни граждани. Това е атака не само срещу Париж, не само срещу гражданите на Франция, но и срещу цялото човечество и универсалните ценности, които споделяме. Готови сме да окажем нужната помощ и подкрепа на правителството и народа на Франция".
Великобритания е готова да окаже помощ на Франция във връзка със стрелбата и взривовете в Париж, заяви премиерът на страната Дейвид Камерън. „Шокиран съм от събитията тази вечер в Париж. Нашите мисли и молитвите ни са с френския народ. Ще направим всичко възможно, за да помогнем", каза той.
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е дълбоко шокирана от "очевидно терористичните атаки", които убиха стотици в Париж, се казва в комюнике на нейния пресцентър. Тя изрази дълбокото си съчувствие към жертвите, техните близки и всички парижани.
„Следя събитията с ужас", коментира председателят на Европейския съвет Доналд Туск."Сигурен съм, че Франция ще се справи с това ново изпитание", каза председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. „Тероризмът никога няма да победи демокрацията. Оставаме силни и единни", убеден е генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Станете почитател на Класа