Кръв залива САЩ

Между 1 януари и 30 ноември 2015 в САЩ са били регистрирани 351 масови разстрели, средно повече от един на ден. Трагедията в Сан Бернардино, Калифорния, тази седмица когато загинаха 14 души, е номер 355 за тази година.
Интерактивна карта, показваща стрелбата между 2013-2015 е създадена с данни от уебсайта "The Mass Shooting Tracker". На нея може да се види как се увеличава броят на стрелбите, докато картата се оцветява в червено.
" The Mass Shooting Tracker " е отворен проект, в който "масова стрелба" се определя като инцидент, в който най-малко четири или повече души са ранени от огнестрелно оръжие. Това се различава от определението на ФБР, според което масово е когато четири или повече души са убити.
Според сайта, в първите единадесет месеца на годината е имало 351 масови разстрели, т.е. повече от едина средна дневно. Последната трагедия, която доведе до 14 смъртни случая в Калифорния, е номер 355 тази година.
Тази впечатляваща карта публикувана от "International Business Times, съдържа всички случаи на масови разстрели в САЩ през последните две години. Картата се оцветява в червено с увеличаване на броя на тези смъртоносни атаки.

Станете почитател на Класа