Откриха Център за високи технологии в Северна Корея

  • На 1 януари Ким Чен Ун откри Центъра за наука и технология на Северна Корея. CNN посети новия високотехнологичен парк на науката и разговаря с някои севернокорейци.
  • Центърът за наука и технология, който представя импулса на правителството на Северна Корея за развитие на технологичните и научни възможности на страната, е разположен на малко островче югозападно от Пхенян и е проектиран във формата на атом. На един малък площад във вътрешността на основната сграда е изложена реплика на ракетата, извела в орбита през 2012 г. първия и единствен спътник на Северна Корея.
  • Посетителите и служителите на Центъра използват севернокорейския интранет, силно регулирана реплика на World Wide Web,.
  • След обявяване на успешния тест на предполагаема водородна бомба, съседите на Северна Корея заявиха, че не откриват доказателства за повишена радиация. Служители от Северна Корея заявиха пред Си Ен Ен че новата технология, използвана при изпитването "свежда до минимум количеството на радиация, изпуснато в околната среда."
  • Севернокорейците, с които репортерите говориха, не са загрижени за заплахата от възможни нови санкции, като казват "целият народ колективно ще затегне коланите и ще продължи да развива своята противоракетна програма."

Станете почитател на Класа