Royal Bank of Scotland предупреждава, че 2016 ще бъде "катастрофална "

  • Royal Bank of Scotland (RBS) е съобщила на своите клиенти, да бъдат подготвени да преживеят "катастрофална година", както и глобална дефлационна криза, съобщава "The Telegraph". "Всичко продавайте, с изключение на висококачествените облигации. Това е връщане, а не възвръщаемост на вложения капитал. В една претъпкан стая, изходните врати са малко" се казва в съобщение до клиентите.
    Банката предупреди, че пазарите показват признаци, подобни на тези преди колапса на Lehman Brothers през 2008 г.
    Шефът на кредити в RBS, Андрю Робъртс, предвижда европейските фондови пазари и Wall Street да загубят между 10% и 20% и очаква, че цените на петрола от сорт Брент ще продължават да падат, до прага от $ 16 за барел.
    RBS пусна първото си предупреждение през ноември; обаче, събития са настъпили по-бързо от което се очакваше. Така британската банка изчислява, че американската икономика ще се забави до ръст от 0.5% през първото тримесечие.
    Въпреки това, банката предупреждава, че епицентърът на глобалното напрежение е Китай, чиято експанзия, подхранвана от дълга, е достигнала точката на насищане. Така азиатската държава е изправена пред масово изтичане на капитали и се нуждае нейните пари да имат "значително по-ниска" цена.

Станете почитател на Класа