Кървав атентат в Джакарта, очевидец засне случващото се

Терористи взривиха бомби и влязоха в престрелка с полицията, убивайки 6 души в индонезийската столица Джакарта.
Според местните медии атаката е започнала от кафене на „Старбъкс" близо до търговски център в града.
Полицията съобщи, че е имало най-малко шест експлозии. Застреляни са трима от нападателите и са заловени четирима. Предполага се, че в атаката са участвали трима атентатори самоубийци. Убити са трима полицаи има и три цивилни жертви.
Полицейски участък на централна улица в града е частично разрушен. Репортер от местна телевизия разказва, че е видял да застрелват полицай пред очите му, съобщи Vesti.bg.
Кадри, заснети от очевидец, показват едни от най-драматичните моменти от терористичната атаката в столицата на Индонезия Джакарта. На тях се виждат експлозии, както и престрелката на полицията с атентаторите, съобщава Би Би Си.
Първите мишени са мол „Саринах" и кафене „Старбъкс". Прозорците на кафенето са отнесени от взривната вълна.

В същото време двама души нападнали полицейски участък в опит да извършат самоубийствен атентат. Силите за сигурност отцепили района и се приближили към атентаторите, първо с полицейски коли, а след това с бронирани автомобили.

Атентаторите продължили да стрелят по хората наоколо и по полицаите, като отделни изстрели се чували часове по-късно. По време на престрелката те се укрили в киното, което се намира в сградата на кафенето. Трима от тях са убити пред киното.

Експлозии се чуват и на други места в града.

 

Станете почитател на Класа