Прокурор: Тотална лъжа! Не вярвайте на МВР! Спогодбата от 1968 г. не касае бежанци и мигранти

Седемте турски граждани, предадени на Турция миналата седмица от МВР, са били излъгани, че ще могат да кандидатстват за международна закрила. Единият е помолил близките си да му изпратят снимка на личните документи, защото подава молба за убежище. Казал, че няма да ги върнат, защото писмено са подали молбите си за убежище.

 

Освен това, споразумението за реадмисия ЕС-Турция от 2014 г., на което МВР базира връщането на седмината в Турция, всъщност засяга връщане в Турция на граждани от трети страни, които са влезли незаконно от Турция в България и не е приложимо в случая, тъй като се касае за турски граждани

 

Мълчи си министър(ката) на вътрешните работи, като някоя шматка мълчи!

За сметка на това, Маман ЦеЦа ни обясни, че интересите на индивида са подчинени на интересите на държавата! Пропусна да поясни, че под „държавни интереси“ следва да се разбират интересите на Тиквоний Банкянски!

 

Не вярвайте на МВР, когато говорят, че предават турски граждани, намиращи се в България по силата на спогодба между България и Турция от 1968г. Тотална лъжа! Спогодбата от 1968 г. е изселническа и не касае бежанци, мигранти, незаконно влезли турски граждани, гюленисти и т.н.

Тия тотално ни взимат за идиоти!

 

http://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/-20666880/issue/3599/spogodba-mezhdu-narodna-republika-balgariya-i-republika-turtsiya-za-izselvane-ot-narodna-republika-balgariya-v-republika-turtsiya-na-balgarski-grazhdani-ot-turski-proizhod-chiito-blizki-rodnini-sa-se-izselili-v-turtsiya-do-1952-godina-

 

 

Иван Петров / Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 – 2008/

Станете почитател на Класа