Борсите "треперят" преди първата реч Тръмп пред Конгреса на САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп във вторник предложи първата си реч пред съвместно заседание на Конгреса на САЩ, за да изложи своята управленска програма. Това е момент, който пазарите очакваха "със свито сърце ", пише журналистката Мириам Рогел. Тръмп се очакваше да даде подробности около плановете си за инвестиции и намаляване на данъците.

Обществото за ценни книжа и независима борса Link Securities твърди, че "възходящата реакция на западната променлива рента" съществуваща от президентските избори в САЩ, е била подкрепена "от очакванията, породени от агресивния данъчен дневен ред" на Тръмп. Въпреки това, компанията отбелязва, че неговите обещания трябва да "се материализират, за да бъдат оправдани последните увеличения на пазарите на ценни книжа ".

"Тръмп е, преди всичко, непредсказуем. И с него всичко е възможно. По този начин, степента на разочарование на инвеститорите зависи от краткосрочното поведение на борсите", казва колумнистката.

Рогел посочва, че няколко проучвания на анализаторски фирми, позиционират през 2018 началото на практическото прилагане на мерките на президента на САЩ. "Експертите смятат, че всички промени в дневния ред и календара ще имат пряко отражение върху световните пазари, каккто на акции и валути, така и на фиксирания доход", обяснява тя.

В същото време, компания Monex Europe, водеща в обмяната на чуждестранна валута, показва, че речта може да предизвика внезапно движение на курса на долара. Компанията отбелязва, че макар победата на Тръмп да подсили зелените пари, "Тръмпфлационната търговия (което може да се преведе като връщането на инфлацията) е загубила инерция през последните седмици". Така че това, което казва Тръмп "може да бъде центърът за прекомерен ръст на долара или рязък спад, ако Тръмп не започне значителна данъчна реформа".

Станете почитател на Класа