Неочакван севернокорейски "съюзник" се противопоставя на евентуално нападение на САЩ

Колкото и парадоксално да изглежда, "силен поддръжник" на Северна Корея в желанието да се избегне военен конфликт на полуострова, е най-лошият й враг - Сеул, който не желае "да вади кестените от огъня, който е запалила армадата на САЩ ", съобщава агенцията Ridus. Това се дължи на факта, че севернокорейски войски могат да достигнат до Сеул само един час след евентуална атака. „САЩ трябва да са наясно, че не могат да обезоръжат въоръжените сили на Северна Корея само с един удар, защото, дори ако техните оръжия достигнат самолетни писти и ракетни установки на сушата, Пхенян все още ще има достатъчно мобилни огневи системи, за да да изгори всички американски военни бази на юг от 38-ия паралел.", казват анализаторите.

В същия дух, бившият началник на Генералния щаб на стратегическите ракетни войските на Русия, Виктор Йесин, смята, че в случай на нападение на САЩ срещу цели в Северна Корея, азиатската страна ще отговори с ракетни нападения срещу американските войници, разположени в Южна Корея и на японските острови. За целта разполага с балистични ракети Хуасон-5, 6,7,8,9 и 10, оборудвани с високо експлозивен бойни глави. Не може да се изключи, че ракетите Хуасон 7 и 10 могат да бъдат снабдени с ядрени бойни глави. Въпреки това е малко вероятно, че Ким Чен Ун ще се осмели да започне ядрена атака, тъй като в този случай „отговорът на САЩ,като се има предвид темперамента на Тръмп ще бъде толкова силен, че Северна Корея ще бъде силно разрушена ".

Пхенян също може да атакува Южна Корея с "мощна група" артилерийски системи и ракетни установки, които вече са разположени в близост до линията на примирие, разделяща двете Кореи, а столицата на Южна Корея се намира в обхвата на тези системи.

На свой ред, Южна Корея вече се е изказвала срещу атака на САЩ. Министърът на Обединяването Хонг Йонг-Пио каза, че изпреварващи удари срещу Севера не са добра идея, от гледна точка на безопасността на населението на Южна Корея.

Станете почитател на Класа