ЕС даде отсрочка за Брекзит до 22 май

ЕС даде отсрочка за Брекзит до 22 май
  • Автор:  Епицентър.бг
  • Дата:  
    22.03.2019
  • Сподели:

В случай на трети провал на гласуването на сделката, до края на март ЕС ще свика нова среща на върха за окончателно решение за по-нататъшните действия на Общността

Европейският съюз даде на Великобритания срок до 22 май за излизане от структурите на Общността, предава телевизионният канал Sky News, цитиран от Агенция "Фокус".

 

https://webnews.bg/uploads/images/93/7993/407993/768x432.jpg?_=1550751789

Съответното решение е взето в рамките на срещата на държавните и правителствените лидери на ЕС в Брюксел, става ясно от проектозаявлението, текстът на което вече бе разпространен сред средствата за масова информация.

Очаква се по-късно тази вечер министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей да направи официално изявление, в което да представи резултатите от първия ден на срещата в Брюксел.

 

0a

Според ТАСС ЕС ще се съгласи да „отложи излизането на Великобритания от Общността до 22 май“, но само при условие, че „британският парламент утвърди съгласуваното с Брюксел споразумение“ за Брекзит, разкрива източник на руската информационна агенция TACC от Брюксел.

В случай на трети провал на гласуването на сделката за Брекзит, до края на март ЕС ще свика нова среща на върха за окончателно решение за по-нататъшните действия на Общността.

 

 

 

Прочетена 250 пъти

Станете почитател на Класа