ФБР се присъедини към наказателното разследване за сертифицирането на Boeing 737 Max

ФБР се присъедини към наказателното разследване за сертифицирането на Боинг 737 Макс, след двата инцидента, претърпени от тези модели самолети от октомври насам, съобщава Seattle Times.


Акциите на компанията производител са паднали, след като е било съобщено, че ФБР ще проучи процеса на сертифициране на новия самолет, чрез който е дадена зелена светлина за безопасност на самолета.


През последните дни авиокомпаниите и властите по света спряха използването на Boeing 737 MAX 8, докато американското министерство на транспорта е поръчало одит на процеса на сертифициране на този модел самолет.


От анонимни засега източници изтече информацията, че Федералната авио асоциация на САЩ е поръчала оценката за безопасност на самия производител Боинг – нещо колкото нечувано, толкова и недопустимо.


На 10 март самолет „Боинг 737 MAX 8" се разби само шест минути след излитането от летището в Адис Абеба, столицата на Етиопия, убивайки 157-те души на борда. Инцидентът се случи по-малко от пет месеца след въздушната катастрофа на друг Boeing 737 MAX 8 на Lion Air, който се разби край бреговете на Индонезия с 189 души на борда.

Станете почитател на Класа