НАТО води битка срещу православието

За северноатлантическия алианс единството, с което е известен православният свят е голям проблем, именно по тази причина, структурите на НАТО и мозъчните му центрове, всячески се опитват да раздробят това единство, като се стараят на отслабят местните църкви, изолирайки ги от Московската патриаршия.

Работи се по много направления, особено с младите хора в различни държави, като се залага на подмяната на православните ценности. Отделно, православните църкви са застрашени с появата на разколнически организации и дори сектантски движения.

Това заяви сръбският православен публицист Владимир Димитриевич, коментирайки ситуацията в Черна гора в интервю за изданието EADaily, където разколниците стават по-активни, надявайки се да приложат “украинския сценарий” срещу Сръбската православна църква.

 

 

Според него ситуацията се усложнява още повече от факта, че разделянето се наблюдава и в черногорското общество, където така наречените «монтенегрини» — местни националисти и яростни сърбофоби — играят заедно с разколниците, смятайки, че фалшивата църква ще допринесе за не по-малко фалшива национална идентичност.

 

 

В същото време, продължава експертът, има част от обществото, отдадена на традициите.

Експертът подчертава, че тези хора са „готови да защитават своите светини с цената на живота си“.

Много по-важно е обаче, че западните структури се интересуват предимно от мащабен разкол на Православието, казва Димитриевич:

«Днес целта е да се създаде аналог на православието в НАТО. Мощният военен съюз спешно се нуждае от организация, способна да раздели световното православно единство, изолирайки Московската патриаршия от други местни църкви.»

 

 

News Front

Станете почитател на Класа