Путин кара мотор в Крим

На десетки руснаци ще бъде повдигнато обвинение за нарушение на реда и участие в протести срещу правителството. Това съобщи прокуртурата на Русия ден след поредните протести в Москва и други градове на страната. В руската столица бяха арестувани над 220 души.

 

Имаше сблъсъци с полицията, а медии отбелязват, че специални части са действали брутално и са пребивали хора без да се интересуват дали са от митинга или просто граждани, преминаващи в района на безредиците.

Докато в Москва арестуваха протестиращи, президентът Владимир Путин се появи тържествено на мотоциклет „Урал“ в Крим. Моторът е изработен специално за него и е с кош. Държавният глава бе съпровождан от рокерската група „Нощни вълци“, които са считани за пропразиденстка формация, на която правителството отпуска всяка година милиони долари за различни мероприятия в страната и зад граница.

 

.

 

В кратка реч Путин обяви, че събора в Крим е патриотичен и той много се радва, че до него са такива смели и силни мъже, които дават пример на руските младежи как трябва да се обича родината.

На задната седалка зад Путин бе седнал губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев, а в коша – управителя на Крим Сергей Аксенов.

Празникът минава под надслов: Да не забравяме нашите славни победи.

Вождът на „Нощни вълци“ Александър „Хирурга“ Залдостанов благодари на руския президент за помощта, която той оказва на рокерите-националисти и обеща твърда подкрепа за сегашното управление в Кремъл.

В същото време в московски арест режисьорът Дмитрий Василиев изпадна в диабетна кома, съобщава "Новая газета",  Той бе сред задържаните участници в протестите, които настояват за честни и справедливи избори. Василиев е разпитван часове наред, а полицаите му отнели инсулина. Режисьорът няколко пъти молил да му дадат лекарството, защото се чувства зле, но му било отказано. Чак, когато изпаднал в кома, бил откаран в реанимация.

Станете почитател на Класа