Съд: Смърт при секс в командировка е трудова злополука

 

Френска компания трябва да плати компенсация на семейството на служител, починал от сърдечна недостатъчност по време на секс, предаде Би Би Си.

 

Причината е, че служителят е бил в командировка. Това превръща смъртта му в трудова злополука според решението на френски съд, предаде "Дневник".

Фирмата настоявала, че мъжът не е изпълнявал професионални задължения, когато отишъл в чужда хотелска стая. Според съдиите обаче френското законодателство предполага, че работодателят е отговорен, какъвто и инцидент да се случи по време на командировка.

Мъжът, чието име се споменава като Ксавие Кс., до смъртта си през 2013 г. работи за компания за железопътни услуги, базирана край Париж. За командировката в Централна Франция, завършила злополучно, работодателят има друго мнение: смъртта е настъпила заради "извънбрачна връзка с напълно непозната".

Затова и бе оспорена позицията на държавното здравно осигуряване във Франция, което настояваше случаят да се разглежда като "инцидент на работното място". Осигурителната компания настоява, че половият акт е съвсем нормално нещо като "да си вземеш душ или да хапнеш" и апелативният съд в Париж прие тази идея, обяснява Би Би Си.

Съдът смята, че служителят има право на социална защита "през цялото време на мисията си" и независимо от обстоятелствата.

 

Станете почитател на Класа