Подлият кървав план на САЩ

Ердоган даде ход на военната операция в северна Сирия «Извор на мира»— отделен момент е, че името на операцията е повече от цинично, предвид това колко кръв ще се излее.

И най-страшното е, че Турция смята, че решава своите собствени проблеми, и дажи не си дава сметка, че обслужва интересите на САЩ, които предвидливо, малко  по-рано се оттеглиха от Сирия.

И тук следва логичния въпрос- а защо?

За да имат прикритие, и когато нещата излязат извън контрол да кажат: ето ние си тръгнахме и видяхте ли каква беля стана..

Операцията е в ход. От Европа решително осъдиха началото на операцията, и предстои спешно свикване на Съвета за Сигурност на ООН.

Първите жертви вече са факт- към момента на подготовката на този материал е известно за двама убити вследствие на ударите нанесени от турските ВВС. Първата кръв е пролята. Паника и ужас сред хората живеещи в местата където се провежда операцията. Съответно, няма да закъснее и новата мощна вълна мигрантски потоци.

Отделно, хората там ще почнат да се защитават, и ще настъпи момент, ако операцията не бъде спряна, в който няма да е много ясно кой в кого стреля- регионът е пълен с различни групировки, включително и терористични.

И когато настъпи хаос, САЩ просто ще наблюдават и тихичко от страни, ще подпомагат с оръжие различни бойци.

За да е по-кърваво. И без да мислят за всички онези, които ще загинат.

Целта на САЩ е да дестабилизират региона, за да имат повод да се върнат триумфално. Не случайно няколко дни поред Доналд Тръмп писа в туитъра си, че САЩ излизат от Сирия, и че имено те са победили ИДИЛ и халифата…

Жесток, чудовищен план с цената на хиляди жертви. САЩ специално си поиграха с кюрдите, за да ги пуснат на разтерзание на Турция. И да стимулират терористите със свежа кръв- за да продължи войната..защото САЩ печелят само от воденето на войни. Обикновено на чужда територия и с чужди ръце..

Ася Иванова-Зуан

Станете почитател на Класа