Тайни видеозаписи разкриват зловещи опити с животни в Германия

Кадрите, заснети от активист на германска асоциация за защита на животните, са шокиращи. На тях се виждат сцени на насилие спрямо маймуни, кучета и котки, използвани за експерименти от немска лаборатория за фармацевтични анализи.

 

Според представители на асоциацията, цитирани от в. „Ди Велт“, кадрите са заснети в периода декември 2018 – март 2019 г. в лабораторията LPT, намираща се в предградие на Хамбург. Направени са със скрита камера от представител на асоциацията за защита на животните „Soko Tierschutz“, внедрен в лабораторията, за да разкрие ужасяващите експерименти.

Във видеото се виждат завързани с метални гривни за врата маймуни, които се опитват да се освободят, кучета и котки в безпомощно състояние.

 

 

 

 

 

Активистът, заснел кадрите, твърди, че лично е присъствал на експерименти с маймуни, кучета, котки и зайци, провеждани по поръчка на фирми от цял свят.

„Най-зле са третирани маймуните. Обикновено те са дребен вид макаци, не особено силни. Държат ги в ужасни условия, в тесни клетки. Много от тях развиват компулсивни разстройства и непрестанно жестикулират в клетките“, обяснява авторът на скандалното видео.

Според защитниците на животни германското законодателство в тази област не е достатъчно строго и позволява провеждането на опити с животни.

Записите са предадени в полицията, която е започнала разследване.

 

 

Източник: nouvelobs Превод: ГЛАСОВЕ

Станете почитател на Класа