Остров Лолита - 2? ФБР нахлу в щаба на модния магнат на принц Андрю заради трафик на секс

ФБР и Ню-Йоркската полиция извършиха обиски в нюйоркските офиси на модния магнат Питър Нигард като част от разследване за сексуален трафик - четвъртото подобно за магната, който е обвинен в дрогиране и изнасилване на момичета в имението си на Бахамите.


Шест микробуса, пълни с агенти от ФБР и полицията, влязоха в централата на Ниггард на Таймс Скуеър във вторник сутринта, за да съберат доказателства. Бляскавият канадски бизнесмен е разследван за предполагаем трафик на непълнолетни момичета от поне пет месеца.


Криминалното проучване е отделно от дело, заведено по-рано този месец от 10 жени, които твърдят, че Нигард ги е дрогирал и изнасилвал, когато са били на 14- или 15-годишна възраст в неговото имение на Бахамските острови. Искът твърди, че Нигард е управлявал „кръг за сексуален трафик, примамвайки млади, впечатляващи и често обеднели деца и жени с пари и обещания за успешна кариера на модели."


Нигард, твърди искът, е правил „глезени партита" в дворцовото си имение на Бахамските острови, където той упоявал момичета с Rohypnol и ги изнасилвал. За партитата се казва, че са били екстравагантни афери, включващи масажи и водни джет-ски, а самият имот - с фалшив храм на маите, дискотека със стриптийз пилон и ефектни скулптури на животни - напомня на остров Лолита на Джефри Епщайн.


Всъщност, Нигард е приятел на приятеля на Епщайн – принц Андрю, и като двамата мъже е известен с това, че е постоянно обграден с множество от привлекателни млади жени. Твърди се, че е съхранявал база данни с подробности за всяка гостенка, която започва от 1987 г., за да му помогне да реши кого да покани.


78-годишният магнат отрича обвиненията, обвинявайки съседа си, милиардера на хедж фонд Луис Бейкън, който наел собствени частни детективи да разследват Нигард след сложна битка между двамата, която е обхванала 25 дела в пет юрисдикции и струва на двамата десетки милиони долари. Той също е замесен в други обвинения - за търговия с вътрешна информация, членство в Ку Клукс Клан, заговори за убийства и изнасилване на тийнейджърки.

Станете почитател на Класа