Коронавирусът изпразни рафтовете в италианските супермаркети

Страхувайки се от новия смъртоносен вирус, италианците се запасяват с най-необходимите продукти, което изпразни магазините.


Жители на италианския регион Ломбардия и други засегнати райони споделиха изображенията на празните рафтове в супермаркетите и магазините в европейската държава, която пострада най-много от covid-19, и в която вече са регистрирани 11 смъртни случая, докато броят на заразените е достигнал 322.


От страх от новия коронавирус хората се опитват да не излизат навън, ако не е от съществено значение, но се запасяват с провизии, което от своя страна създава дълги опашки и кара най-необходимите продукти да изчезнат напълно от рафтовете.


Междувременно властите се опитват да успокоят населението. Така губернаторът на Ломбардия Атилио Фонтана заяви, че „запасяването с храна няма никакъв смисъл, тъй като има достатъчно запаси", добавяйки, че е необходимо „да се направи ежедневието същото като преди".


От своя страна кметът на Милано Бепе Сала заяви, че „вместо да отиват в супермаркетите, за да търсят храна, италианците трябва да отделят време за грижи за най-уязвимите, като възрастните хора, които са особено изложени на риск". ,


Тъй като в Италия има най-голямото огнище на коронавирус извън Азия, напълно са затворени единадесет града: десет в Ломбардия и един в съседния регион Венето, съобщава AFP.


В опит да сдържат разпространението на смъртоносния вирус, регионалните власти също наредиха затварянето на местата за срещи, като барове, ресторанти, кина и нощни клубове. Освен това месите в църквите в засегнатите региони са отменени и погребенията са ограничени само до членове на семейството.


Избухването на епидемията също прекъсна грандиозни събития като Миланската седмица на модата и Венецианския карнавал, докато поне четири футболни мача в Серия А бяха отложени. Оперите в известната Ла Скала в Милано също трябваше да бъдат отменени.

Станете почитател на Класа