Меси дари милион евро за борба с коронавируса

Капитанът на ФК Барселона Лионел Меси е дарил милион евро (1 078 000 долара), за да помогне в борбата с новия коронавирус. Сумата ще бъде поделена между болницата Клиник в Барселона (Испания) и медицински център в Аржентина, според вестник Mundo Deportivo.


"Лео Меси направи дарение за борбата срещу covid-19 на Клиниката. Благодаря ви много Лео, за ангажираността и подкрепата ви", потвърди дарението болницата Клиник чрез профила си в Twitter.


"Живеем в безпрецедентен момент. Екипите на клиниката се ангажират с тази борба и оценяваме цялото сътрудничество, което идва по пътя ни. Ще го посветим на мултидисциплинарния подход към заразяването с новия коронавирус SARS-CoV-2, на изследването, както и на грижите за пациентите и техните близки ", съобщиха от институцията.


Испания е надвишила 2600 смъртни случаи във вторник и е регистрирала повече от 6 500 нови заразени, най-големият брой инфекции за 24 часа, с което общият им брой е 39 673. В Аржентина са потвърдили шест смъртни случая от коронавирус и 301 случая на заразяване.

Станете почитател на Класа