Франция удължава мерките

След като се прекъсна няколкодневния спад в броя на загиналите от коронавируса, властите във Франция са взели решение да удължат срока на наложените национални карантинни мерки, съобщава ДПА.

В момента блокадата е със срок 15 април, но правителството на страната е взело решение тя да бъде продължена, като все още не се знае докога. Според източник на агенцията в Елисейския дворец на 13 април президентът Макрон ще направи обръщение към нацията, по време на което ще обяви следващите стъпки в борбата със заразата.

Мерките в страната бяха наложени в средата на март, а досега Франция се превърна в една от най-тежко засегнатите от вируса държави в Европа.

Блокадата в страната включва забрана за напускането на домовете за гражданите без разрешително, в което да се споменава основателна причина. Междувременно полицаи следят строго за спазването на разпоредбите.

Вчера страната наложи нови ограничения, засягащи пътниците, които пристигат в континентална Франция и отвъдморските й територии - те вече

е трябва да представят разрешително с основателна причина.

Изискването важи и за влизащите от страни от ЕС, които работят във Франция, както и за хората, занимаващи се с транспортиране на стоки през френските граници.

Френските власти са издали специален формуляр, който може да бъде открит на английски и на френски език на страницата на вътрешното министерство. В него пътниците ще посочват защо трябва да пътуват до Франция.

Станете почитател на Класа