Синът на Кадафи ще заеме мястото на Хафтар

Халифа Хафтар, главнокомандващ на Либийската национална армия, търпи поражение след поражение в резултат на офанзивата на правителствените сили. «Йени Акит» публикува коментар на турски експерт, който твърди, че Русия възнамерява да замени злощастния фелдмаршал със сина на «диктатора» Кадафи, разкъсан на парчета от тълпата.

 

Синът на Кадафи ще заеме мястото на Хафтар

 

В последно време звучат предположения, че вместо Хафтар, руската военна компания Wagner Group, близка до Кремъл, ще лансира кандидатурата на Сейф ал Ислам Кадафи, син на Кадафи. Експертът по тероризъм и сигурност Джошкун Башбуш също се изказа в полза на тези предположения.

В последно време се твърди, че руската военна компания Wagner Group, военна компания, собственост на Кремъл, контактува със сина на Кадафи Саиф ал Ислам Кадафи, за да се осигури неговото изкачване на власт в страната и съветва Хафтар по политическите въпроси.

Групата «Вагнер» отново се оказа в центъра на вниманието на международната общност, след като участва в сблъсъците в Либия на страна на лидера на въоръжените групировки Халифа Хафтар.

Коментари на читатели:

 

Turkoglu: Руснаците ни се противопоставят навсякъде. Те са нашият заклет враг.

Читател: Името на този, който действа срещу законно правителство, няма значение. Трябва да продължим, докато не бъде отстранен.

Клетва: Какъв край на диктатора, същата съдба ще сполети и сина на диктатора!

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа