300 евро семеен бонус за всяко дете

300 евро семеен бонус за всяко дете
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    23.05.2020
  • Сподели:

300 евро семеен бонус за всяко дете? Германският финансов министър планира пакет с икономически мерки, чиято цел е да засили покупателната способност на хората.

 

 

 

В Северен Рейн-Вестфалия дори говорят за 600 евро на дете. Германският финансов министър Олаф Шолц планира пакет с икономически мерки, чиято цел е да засили покупателната способност на гражданите  и да съживи икономиката по време на кризата с коронавируса.

Голяма част от средствата в пакета е предвидена да отиде за семействата с деца. Шолц планира бонуси за семействата, като за всяко дете ще бъдат изплащани еднократно по 300 евро. Министър-председателят на провинция Северен Рейн-Вестафрия обмисля да изплаща още по-големи бонуси - по 600 евро на дете. Но това ще бъде решено едва след като пакетът с икономически мерки на правителството в Берлин придобие конкретни размери. Тази мярка би струвала между 5 и 6 милиарда евро. 

Същевременно се обмислят и ваучери за пазаруване, от които биха могли да се възползват и хората без деца.

Пакетът с икономически мерки предвижда и финансова подкрепа за хората от културния сектор и гастрономията, която ще компенсира поне отчасти загубите им от последните месеци, възникнали заради мерките, наложени с цел ограничаване на разпространението на заразата с коронавирус.

Станете почитател на Класа