Престрелка с автомати Калашников посред бял ден в Москва

Оглушителни откоси стрелба стреснаха жители на сънлив жилищен район в Южна Москва в неделя. Хората станаха свидетели на сцени, подобни на тези във видеоигрите - мъже, стрелящи с АК-47 и други оръжия на дневна светлина под прозорците им.


Полицията все още не коментира какво е предизвикало насилието, но няколко източника предполагат, че то е било свързано с конфликт в рамките на доходоносния погребален бизнес в руската столица.


Свидетели казаха пред репортери, че първоначално всичко изглеждало като пътен инцидент. Една кола отказала да пусне друга да мине по тесния път, като шофьорите и пътниците излезли и започнали да спорят. След това групата се преместила на паркинга, където събитията ескалирали и се чули изстрели.


Не е ясно обаче как двете превозни средства се оказали заети от въоръжени мъже. Носенето на огнестрелно оръжие е незаконно в Русия и не е често срещано.


Свидетелите се изплашили (но продължили да снимат), докато стрелците обикалят около жилищната зона, стреляйки с пистолети и нещо като АК-47.


По-късно полицията изясни, че става въпрос за ловни пушки „Сайга", които са направени от Калашников и са базирани на легендарния щурмов автомат.


"Чухме много изстрели", каза свидетелка на престрелката от прозореца си пред новинарския сайт Life, заявявайки, че първоначално е мислила, че някой пуска фойерверки.


"Беше много страшно", каза тя, описвайки също как „майките в двора грабнаха децата си и се втурнаха да се скрият в безопасност, когато престрелката започна."


По-късно петима от извършителите са задържани и отведени в полицейски участък за разпит. Съобщава се, че един човек е ранен при престрелката. Той твърди, че е бил невинен наблюдател, дошъл да наеме апартамент в комплекса, но в крайна сметка станал жертва на стрелбата.


Разследващите започнаха криминално следствие за опит за убийство, незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и хулиганство.

Станете почитател на Класа